Menu

De 3 leukste wijngaarden in Nederland


Geschreven door: Luisa Pineda -  5 april 2019

Neder(landse) wijnen

Wist je dat Nederland een wijnland is? Wij Nederlanders consumeren niet alleen wijn, maar we produceren het ook! Er wordt steeds meer aan wijnbouw gedaan en ook zijn er steeds meer Nederlandse wijnen te krijgen. Niet zomaar Nederlandse wijnen, maar wijnen die ook goed én lekker zijn. Hieronder lees je meer over de beste wijngaardeniers van Nederland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leukkratje.nl (@leukkratje.nl) op

Waar moet je zijn voor de beste wijngaardeniers?

 

1. Wijngaard De Frysling in Twijzel, Friesland

Tijdens de jaarlijkse wijnkeuring van de Lage Landen wordt Frysling in 2018 benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. Met de brûswyn als winnaar is deze mousserende wijn ook de beste van het land. (Bron)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijngaard de Frysling (@frysling) op

 

Nog nooit is een houten krat zo handig geweest!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijngaard de Frysling (@frysling) op

2. Wijngaard St. Martinus in Vijlen, Limburg

Naast wijngaard de Frysling, is ook St. Martinus is uitgeroepen tot de beste wijngaard van Nederland in 2018. De wijngaard staat bekend om de wijnen die geproduceerd worden op een milieuvriendelijke manier. Zo zijn bijna alle wijnen bekroond met nationale en internationale prijzen. (Bron)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijngaard St. Martinus (@wijngaardst.martinus) op

3. Wijngaard Betuws Wijndomein in Erichem

Tot slot behoorde ook het Betuws Wijndomein to een van de beste wijngaarden in de periode 2017-2018. Ook zij werken duurzaam en op een natuur-inclusieve manier met respect voor mens en dier. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Betuws Wijndomein (@betuws_wijndomein) op

Go big or go home!

Als je een Nederlandse wijngaard wil bezoeken, dan kun je dat het beste doen met een stevige houten kratje! Zo ben je verzekerd dat je niet met lege handen naar huis gaat. Of je kunt de gekochte wijnflessen thuis mooi opbergen in een houten krat. Op onze webshop kun je kiezen uit kant-en-klare kratjes of je kunt er een zelf ontwerpen

 

Ik ga naar een wijngaard en ik neem mee...

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een wijnkist. Ze zijn te vinden in onze webshop. Hierbij heb je de keuze uit twee wijnkisten, een grote kist (36x20x11 cm) of een kleine wijnkist (36x11.5x10.5 cm). Op de deksel van de wijnkist kun je een eigen print zetten, zoals een leuke foto of tekst! Ook leuk om iemand cadeau te doen. 

Sluiten

Psssst! 10% korting op je volgende bestelling?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode t.w.v. 10% korting op jouw volgende aankoop! Via de nieuwsbrief ontvang je van ons nieuwe producten en mooie kortingen passend bij de tijd van het jaar.